تاثیر تربیت شنوایی بر شنوایی کودکان
به طور کلی به تمامی فعالیت های رسمی شنوایی که به منظور تقویت ادراک گفتاری در افراد به کار می رود تربیت شنوایی می گویند این تعریفی است که دکتر Arthur Boothroyd از تربیت شنوایی دارد.
اهمیت تربیت شنوایی در کودکان
در کودکانی که با اختلالات شنوایی به دنیا آمده اند و یا در سنین کم دچار کم شنوایی با میزان های مختلف شده اند، ضروری است که خانواده های این کودکان نسبت به تربیت شنوایی این کودکان اقدامات لازم را انجام دهند تا این کودکان بتوانند از باقی مانده ی شنوایی خود بهره برند چرا که شنوایی می تواند راه یادگیری مهارت های مختلف، سواد آموزی، ارتباط برقرار کردن در اجتماع، ارتقای زندگی فردی و اجتماعی و … باشد .
توصیه ای برای والدین کودکانی که مشکلات شنوایی دارند
در پاسخ به اینکه در میان کودکان مهم ترین مورد قابل تاکید توسط ایدولوژیست چیست؟ باید دانست که این توصیه برای والدین کودکانی است که دچار اختلالات شنوایی هستند و با بهره گیری از سمعک های شنوایی و یا کاشت حلزون توانسته شده شنوایی را تا حدودی به آنها بازگردد، این است که این والدین لازم است که به صورت مداوم عملکرد درست دستگاه های شنوایی را در کودکان خود چک نمایند چرا که برخی از این کودکان آنقدر کوچک هستند که توانایی به زبان آوردن حس ناخوشایند خود نسبت به عدم عملکرد سمعک های شنوایی را ندارند در نتیجه لازم است که والدین نسبت به عملکرد درست این دستگاه های کمک شنوایی اطمینان خاطر حاصل نمایند .
آیا تمرینات شنوایی در تربیت شنوایی در حال تغییر اند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت بله، این تمرینات فارق از اینکه علل انواع کم شنوایی چیست به صورت مداوم در حال تغییر هستند، تمرینات شنوایی که به تدریج مراحل آن پیشرفته تر و دشوار تر می شود مهم ترین قسمت از برنامه ی تربیت شنوایی می باشند که در آن تلاش برای ارتقای شنوایی در افراد انجام می شود.
هدف اصلی از تربیت شنوایی چیست ؟
اصلی ترین هدف از تربیت شنوایی، ارتقای مهارت های شنوایی در افرادی است که شنوایی آنها دچار اختلالاتی شده است و یا به صورت مادرزادی این اختلالات در فرد وجود داشته است و درمان کم شنوایی مادرزادی توانسته مشکلات شنوایی در این افراد را رفع نماید ودر نهایت، تقویت و ارتقای قدرت تکلم در افراد مشاهده می شود و تمام تمرینات ممکن در این تربیت های شنوایی در حالی صورت می گیرد که فرد دچار کم شنوایی می باشد و مانند افراد عادی قدرت شنوایی کامل ندارد و در این تمرین ها با همان اندک میزان شنوایی که در هر فرد متفاوت می باشد می توان بر روی مهارت های گفتاری به صورت تدریجی کار کرد .
تربیت شنوایی و ارتقای مهارت های زندگی
تربیت شنوایی در دنیای شنوایی شناسی دارای اهمیت بالایی است چرا که در آن با استفاده از متد های خاص به صورت تدریجی می توان مهارت های فردی را در افرادی که از کم شنوایی رنج می برند را ارتقا داد.
مراحل انجام تمرینات جلسات تربیت شنوایی
در تمریناتی که در جلسات تربیت شنوایی اتفاق می افتد در درجه ی اول هدف این است که فرد صداهای بسیاری از جمله صداهای گفتاری و دیگر صدا ها را بشنود. بعد از شنیدن این صداها نوبت به این مرحله می رسد که فرد عکس العملی نسبت به این صداها نشان دهد و متخصصین را در جریان گذارد که این تا چه مقدار این صدا ها را شنیده است و در مرحله ی آخر نیاز است تا به اطلاع فرد رسد که تا چه اندازه صداها را درست شنیده و درست تشخیص داده است.
تشخیص نادرست سیگنال های شنیداری در افراد کم شنوا و اهمیت آن در تربیت شنیداری
کاهش شنوایی در افراد مختلف نه تنها با کاهش تشخیص سیگنال های شنیداری مشخص می شود، بلکه اغلب با نقص در فرکانس و وضوح زمانی همراه است که می تواند باعث شود سیگنال های شنوایی به روشی تحریف شده درک شوند و آنچه به گوش فرد مبتلا به اختلالات شنوایی می رسد متفاوت نسبت به آنچه به گوش افراد معمولی با شنوایی عادی می رسد، باشد. این سیگنال های شنیداری تخریب شده، تشخیص صدا را به ویژه در حضور صدای پس زمینه دشوار می کند و این امر می تواند امری مهم در تربیت شنوایی محسوب گردد .
اصول و قوانین موجود در تربیت شنوایی
باید گفت که تربیت شنوایی دارای قانون هایی است که اصولا این قانون ها در تمامی مراکزی که تربیت شنوایی صورت می گیرد یکسان می باشد، برای مثال شنیدن صداهایی به صورت مکرر و بررسی عکس العمل های افراد نسبت به شنیدن این صداها از اصلی ترین اصولی است که در تربیت شنوایی باید رعایت شود. باید دانست که سطح این تست ها و آزمایش ها به تدریج افزایش یافته و شنوایی افراد در سطح های مختلفی به چالش کشیده می شود.
تکنیک های تربیت شنوایی شامل چه مواری می باشد؟
- فعالیت های از قبیل شنیدن صداهای خاص به صورت مکرر.
- قرار دادن افراد کم شنوا در تمرینات دشوار برای مثال پخش صداها به صورت مکرر و یا صداهایی که دارای ویژه گی های منحصر به فردی هستند.
- دریافت فیدبک ها از هر صدایی که در این آزمایشات به گوش فرد رسیده است.
درمان شنوایی کلامی چیست؟
می دانیم که اولین مهارت برای برقراری ارتباط در میان انسان ها، مهارت زبانی می باشد، در نتیجه در کودکانی که ناشنوا و کم شنوا به دنیا می آیند فراگیری هر نوع مهارتی دشوار خواهد بود، می دانیم که استفاده از دستگاه های کمک شنوایی مانند سمعک ها و جراحی کاشت حلزون تا به امروز توانسته کمک های فراوانی به این کودکان نماید و تا حدودی دغدغه های والدین این کودکان را کاهش دهد، درمان های شنوایی کلامی می تواند برای این افراد به ارتقای مهارت کلامی آنها کمک نماید.
نقش تربیت شنوایی در کودکان
کودکان تایم زیادی را در مدارس صرف فراگیری مهارت های فراوان می نمایند، تراپی های کلامی برای کودکان ناشنوا و کم شنوا سبب می شود که بتوانند در فراگیری این مهارت ها مفید واقع شوند و نسبت به کودکان دیگر احساس طرد شدگی ننمایند.
اهمیت انتخاب سمعک های شنوایی برای کودکان
در کودکانی که دارای اختلالات شنوایی هستند اولین اقدام می تواند چکاب این کودکان توسط پزشک و در صورت نیاز استفاده از سمعک های شنوایی باشد، باید گفت که انتخاب بهترین نوع سمعک برای کودکان تنها توسط پزشک متخصص امکان پذیر است و بعد از آن مبحث تربیت شنوایی می تواند از مهم ترین عوامل برای ارتقای مهارت های زندگی فردی و اجتماعی و تحصیلی این کودکان شناخته شود.
فرق بین تربیت شنوایی و آموزش شنوایی در چیست ؟
در تربیت شنوایی به افراد آموزش داده می شود که چگونه با بهره گیری از میزان شنوایی موجود در آنها قدرت تکلم در آنها بهبود یابد و این افراد بتوانند نهایت استفاده از این صداها که توسط سیستم شنوایی آنها شنیده می شود را داشته باشند در حالی که آموزش شنوایی تنها برای افرادی در نظر گرفته می شود که از دستگاه های کمک شنوایی ( انواع سمعک ها ) استفاده می کنند و یا نسبت به کاشت حلزون اقدام نموده اند در نتیجه نیاز است تا به این افراد آموزش داده می شود تا چگونه نسبت به شنیدن صداها توسط سمعک ها و یا کاشت حلزون عادت نمایند
منبع: تاثیر تربیت شنوایی بر شنوایی کودکان